Over ons

Met krijgsmachtpredikant en geestelijk verzorger als reisleiders naar het prachtige eiland Iona

Krijgsmachtpredikanten Jaap Knoop (1962), Wilco van Wakeren (1965), en geestelijk verzorger Willemieke Doornenbal (1981) zijn verknocht aan het Schotse eiland Iona. Via de organisatie Iona Reizen willen ze anderen graag kennis laten maken met de ‘Iona manier’ van leven. Tevens is er voor geestelijkverzorgers de mogelijkheid om tijdens de Iona retraiteweek, geaccrediteerde SKGV-punten te bemachtigen voor spiritualiteit en bevoegdheid.

Thuiskomen op Iona

Wilco is tevens Associate Member van de Iona Community, en Jaap en Willemieke zijn Friends van de Iona Community. Ze ervaren hun trips naar Iona als thuiskomen, uitrusten en proeven van de rijkdom van het Keltische christendom.

Kennis en levenservaring delen

De beide legerpredikanten Wilco en Jaap kennen elkaar van hun verblijf in Duitsland, waar ze 5 jaar hebben samengewerkt. Ook zijn ze in 2009 samen naar Afghanistan uitgezonden. Willemieke heeft haar masterscriptie Praktische Theologie,  afgerond met als onderwerp On the Fringe. De liefde voor het eiland en de Iona Community, samen met de levenservaring en kennis die ze in hun bewogen leven hebben opgedaan, zetten Willemieke, Wilco en Jaap graag in voor kleine groepen die op reis willen naar Iona.

Willemieke

Willemieke is vanaf 2014 geestelijk verzorger. Na een jaar in de ouderenzorg werkzaam te zijn geweest, is ze sinds 2015 werkzaam als geestelijk verzorger in de psychiatrie.

 

Wilco

Wilco was gemeentepredikant in Utrecht voordat hij in 2001 de overstap maakte, als veldprediker en geestelijkverzorger, naar de krijgsmacht. In de afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de contextuele therapie en Mindfulness MBSR trainingen

 

Jaap

Jaap was gemeentepredikant op het eiland Schouwen-Duiveland voordat hij in 1998 de overstap maakte, als veldprediker en geestelijkverzorger, naar de krijgsmacht. In de afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de contextuele therapie en zorg voor getraumatiseerden.

Meer weten over onze verzorgde Iona reis? Neem gerust contact met ons op.

CONTACT