Verblijf op Iona

Een warm welkom in de Iona Abdij

Na een reis met het vliegtuig, de trein, bus en 2 ferry's, zetten we voet op het eiland Iona, onze eindbestemming. Het is tijd om ons te installeren in het gastenverblijf. Dat kan de Iona Abdij of het MacLeod Centrum zijn. Beide accommodaties staan bol van het kenmerkende gemeenschapsleven van Iona. Een betekenisvolle belevenis op zich.

Bijzondere accommodaties voor Iona reizigers

Beide accommodaties bieden de unieke kans om een week lang samen te leven met mensen uit alle hoeken en tradities van de wereld.

Iona Abdij

De gerestaureerde Iona Abdij verwelkomt maximaal 50 gasten per week. Daarnaast komen in de zomermaanden dagelijks duizenden pelgrims langs. Samen met het personeel van de Iona Gemeenschap delen gasten alle aspecten van het leven: de maaltijden, de dagelijkse aanbidding, activiteiten, klusjes en sociale gebeurtenissen. Daarnaast zijn er wekelijkse evenementen die openstaan voor iedereen.

Accommodatie

De accommodatie is sober en bestaat uit kamers voor 2, 3, 4 of 5 personen met stapelbedden en eenpersoonsbedden. De Abbey accommodatie is geheel aan de eisen van 2020 aangepast en vernieuwd.

    

MacLeod Centrum

Het MacLeod Centrum, ook wel de ‘Mac’ genoemd, is in 2017 geheel vernieuwd. Het is een ruim, licht gebouw dat met een korte wandeling vanuit de abdij te bereiken is. Kinderen van alle leeftijden zijn bijzonder welkom. Gasten en personeel ervaren samen het gemeenschapsleven door te delen in aanbidding, werk, activiteiten en ontspanning. Veel van de sociale gebeurtenissen vinden plaats rond de houtkachel in de gemeenschapskamer.

Accommodatie

Het centrum biedt onderdak aan 48 gasten in ruime kamers voor maximaal 5 en 7 personen. De kamers zijn zo ontworpen dat gasten een zekere mate van privacy hebben, maar tegelijkertijd worden uitgenodigd het gemeenschapsgevoel te ervaren. Er is een mindervaliden toilet op de begane grond voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Macleod Centre op Iona

Meer weten over onze verzorgde Iona reizen? Neem contact met ons op!

Contact

Lees ook
Prijsinformatie
De reis naar Iona
Rondkijken in whiskystad Oban 
Hedendaagse pelgrimage 
Bootexcursie naar het onbewoonde eiland Staffa